Programmes

KOLEJ ISLAM ANTARABANGSA

R3/481/4/0747(08/21) MQA/FA2239

Home > School & Centre> Pusat Bertauliahan Kolej Islam Antarabangsa

Pusat Bertauliah(PB) Kolej Islam Antarabangsa merupakan PB yang berprestij dengan menawarkan kursus-kursus yang kompetitif dan selaras dengan matlamat kerajaan bagi memartabatkan latihan kemahiran dan juga pengisytiharan 2017 oleh kerajaan sebagai Tahun Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) dalam usaha mencapai status negara berpendapatan tinggi menjelang 2020.

Bersungguh-sungguhlah engkau dalam menuntut ilmu, jauhilah kemalasan dan kebosanan kerana jika tidak demikian engkau akan berada dalam bahaya kesesatan.

(Imam Al-Ghazali)

Pusat Bertauliah(PB) Kolej Islam Antarabangsa merupakan PB yang berprestij dengan menawarkan kursus-kursus yang kompetitif dan selaras dengan matlamat kerajaan bagi memartabatkan latihan kemahiran dan juga pengisytiharan 2017 oleh kerajaan sebagai Tahun Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) dalam usaha mencapai status negara berpendapatan tinggi menjelang 2020.

Kami menjamin program –program yang ditawarkan mengikut kualiti latihan yang termaktub dalam Akta 652 dan selaras dengan keperluan Standard Kemahiran Pekerjaan Kebangsaan (National Occupational Skills Standard), NOSS.
                 Kepakaran kami ialah melatih calon –calon SKM secara optimum sehingga menjadi pekerja mahir bagi memenuhi keperluan kerja dan calon mempunyai keterampilan ,berkemahiran tinggi,efisyen serta dinamik untuk melaksanakan kerja selepas tamat latihan.
           Pembentukan dan pembangunan modal insan yang seimbang kepada calon SKM adalah antara matlamat kami bagi menyumbang pembangunan ekonomi Negara dan menyahut cabaran revolusi 4.0. Peluang kerjaya yang lebih luas selaras dengan keperluan Malaysia kearah Negara Maju.

Arlina Rohaizey Binti Muhamad Amdan
Pengurus Pusat Bertauliah,